Balıkesir’de 26 bin 591 kişiye ücretsiz su desteği

BALIKESİR’DE YAKLAŞIK 26 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SU DESTEĞİ

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısı, komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti ve ödeme zorluğu çeken; engelli, gazi, şehit yakınları, üniversite öğrencileri ve depremzedelerin 2025 yılı sonuna kadar su faturalarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım bütçesinden karşılanması teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN SU FATURALARI BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KARŞILANACAK

Kentteki yoksulluğa ve artan enflasyona karşı mücadele eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların sağlıklı gıdaya ve suya erişimini sağlamak amacıyla desteklerine devam etmektedir. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarını bir yıl boyunca sosyal yardım bütçesinden karşılayacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 18 bin 679 engelli birey, 2 bin 239 gazi-şehit yakını-vazife malulü, 3 bin 691 sosyal yardım alan vatandaş, 692 depremzede ve bin 290 öğrenci olmak üzere toplamda 26 bin 591 kişiye ücretsiz su hizmeti sunmaktadır. Alınan karar doğrultusunda bu destek, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecektir.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Esra Yıldız Kahraman, Muhammet Oğuz Kağanoğlu, Kutluhan Avşar ve İhsan Derin’e boks, tırmanma ve güreş dallarında ödül verildi. Ödül törenine Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve Milli Tekvandocu Nafia Kuş Aydın da katıldı.

Related Posts

Taliban barış elçisi kesildi: Hindistan ve Pakistan’a diyalog çağrısı

Hindistan’ın Pakistan topraklarında “terör hedefi” olarak tanımladığı bölgelere roket saldırısı düzenlemesi sonrası iki ülke arasında başlayan gerilim sürüyor. Bugün toplanan Pakistan güvenlik komitesi, Hindistan’ın saldırısını savaş eylemi olarak …

Hindistan’dan tehlikeli tahrik: Pakistan’a füze saldırısı

Cammu Keşmir’de 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından başlayan Hindistan-Pakistan gerilimi çatışmaya evrildi. Hindistan dün gece Pakistan ve Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir’de 9 bölgeyi füzelerle vurdu. Pakistan ise karşılık verileceğini duyurdu. Saldırılarda en az 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Netanyahu’nun askeri danışmanı: Suriye’deki Dürzileri biz silahlandırdık

Eski İsrail cumhurbaşkanlarının askeri sekreterliğini ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun askeri danışmanlığını yapan Hasson, İsrail yönetiminin Suriye’deki Dürzilere silah göndererek ülkede istikrarın sağlanamaması ve yeni bir iç savaş çıkması için çaba sarf ettiğini ifade etti.

CHP erken seçimi zorlamak için nasıl bir strateji izleyecek?

Yerel seçimlerden sonra iktidara erken seçim çağrısı yapan CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından bu talebini, siyasi stratejisinin parçası haline getirme kararı aldı. İktidarı seçime zorlamak için CHP’de tartışılan yeni formül “ara seçim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir