4 başbakan evde toplandı, Trump’ın Grönland ısrarını görüştü

Grönland Konusunda Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya Liderleri Bir Araya Geldi

ABD Başkanı Trump’ın satın almak istediği Grönland konusu, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’in ev sahipliğinde dört ülkenin liderlerini bir araya getirdi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristerson, Norveç Başbakanı Jonas Gar Stere ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Mette Frederiksen’in evinde sade bir yemekte bir araya geldi.

“BİRÇOK YAKIN MÜTTEFİKİMİZ VAR”

Mette Frederiksen’in evinde düzenlenen yemek, Avrupa basınında “İskandinav Sadeliği” olarak değerlendirildi. Başbakan Frederiksen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı;

  • Bu akşam, Finlandiya, Norveç ve İsveç’ten gelen İskandinav meslektaşlarımı evimde ağırladım. Savunma ve güvenlik alanında bölgesel işbirliğimizi ele aldık.
  • Savunma ve güvenliğin Danimarka, İskandinav bölgesinde ve Avrupa’nın geri kalanında yüksek öncelik taşıması gerektiğine inanıyorum.
  • Ortak değerleri paylaştığımız birçok yakın müttefikimiz olduğunu unutmamalıyız. Güçlü bir kıtaya ait olduğumuzu bilmeliyiz.
  • Bu sadece askeri değil, aynı zamanda ekonomik ve teknolojik anlamda da geçerlidir. Yarın Auschwitz’in kurtarılmasının 80. yıl dönümüne katılmak üzere Polonya’ya gideceğim.

Related Posts

Kıvanç Tatlıtuğ’un 70 milyonluk lüks yatı: Kaptanlık yaptı

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, deniz tutkusunu dev bir yatırımla taçlandırdı. Tatlıtuğ, değeri yaklaşık 70 milyon TL’yi bulan yeni yatıyla Bodrum’da görüntülendi. Tatlıtuğ’un kaptanlık performansı dikkat çekti.

TEKNOFEST 2025’te Hepsiburada’dan 310 bin TL ödüllü Hackathon

Hepsiburada’nın TEKNOFEST 2025 kapsamında düzenleyeceği “Yapay Zeka Destekli Adres Çözümleme Hackathonu” için başvurular başladı, kazanan takımlara toplam 310 bin TL ödül verilecek.

Adıyaman’da bıçaklı ve silahlı kavgada beş kişi yaralandı

Yeni Mahalle Adeviye Bulvarı’nda iki grup arasında henüz tespit edilemeyen nedenle tartışma başladı. Kısa sürede büyüyerek bıçak ve silahların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi …

Sulama havuzunda facia: 2 kişi öldü

Elazığ’da üzüm bağlarını sulamak için kullanılan havuzda 1’i kadın 2 kişi ölü bulundu.

Macron ve Şara’dan kritik telefon görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail’in son Suriye saldırılarını, ülkede artan mezhep temelli gerilimleri ve sınır güvenliğini ele aldı.

Tayland-Kamboçya çatışması ikinci gününde

Tayland-Kamboçya sınırında çatışmalar devam ediyor. Tayland’da 15 Kamboçya’da 1 kişi öldü. 100’e yakın kişi yaralandı. 140 bine yakın sivil tahliye edildi.