Sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara soruşturma! 37 şüpheli yakalandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişi, ‘suç örgütü kurarak, rüşvet, irtikap, yolsuzluk yapmak’ ve ‘terör örgütüne yardım’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Dün sabah saatlerinde başlayan operasyonla İmamoğlu ve beraberindeki 87 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ardından, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan hesaplar da takibe alındı.

İÇİŞLERİ BAKANI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadaki provokatif yayınlarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, ‘Sosyal medyada provokatif içerik paylaşan 261 şüpheli hesap yöneticisi belirlendi. 37 şüpheli yakalandı, diğerleri hakkında da operasyonlar devam ediyor.’ dedi.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve birlikte 106 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılması sonrasında, bazı sosyal medya hesapları üzerinden;

– “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ve

– “Suç İşlemeye Tahrik” suçları çerçevesinde provokatif içerikler paylaşıldığı belirlendi.

Bu tür paylaşımlarda bulunan 261 şüpheli hesap yöneticisi tespit edildi, bunlardan 62’si yurt dışında bulunuyor.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı’nın koordinasyonlu çalışması sonucunda 37 şüpheli yakalandı, diğerlerinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

Twitter gibi sosyal medya platformlarında, gözaltıların ardından 20.03.2025 tarihine kadar toplam 18.647.269 paylaşım yapıldığı tespit edildi, bunların %66’sının gerçek kişilere ait hesaplar, %34’ünün ise bot hesaplar olduğu belirlendi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, kanunların verdiği yetki doğrultusunda, suçlarla mücadele kapsamında internet üzerinde 7/24 saat sanal devriye faaliyetleri yürütüyor.

Related Posts

AKP kaynaklarının ‘transfer’ iddiasına CHP’li Bursa Belediye Başkanı Bozbey’den sert yanıt: ‘Dikkate bile almıyorum, işimizin başındayız!’

Aydın Büyükşehir belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa ederek AKP’ye geçmesinin ardından yeni transfer iddiaları gündeme geldi. AKP’li bazı kaynaklar, CHP’li Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de partilerine geçeceği iddiasında bulundu. Cumhuriyet’e konuşan Bozbey “Bu iddiaları dikkate bile almıyorum” dedi.

Moskova’dan barış mesajı: “Çok derin bir yaklaşım”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Trump ve ekibinin özellikle Alaska’daki toplantıdan sonra, krizi çözmek için çok daha derin bir yaklaşım benimsediğini söyledi.

Galatasaray’dan Tevfik Fikret anması

Galatasaray Kulübü, şair Tevfik Fikret’i 110. ölüm yıl dönümünde kabri başında andı. Özbek, “Tevfik Fikret’i Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de ilham olduğu için burada sevgiyle ve saygıyla anmak istiyorum” dedi.

Japonya Savunma Bakanı’ndan Türkiye’ye ziyaret

Japonya Savunma Bakanı Gen Nakatani, Türkiye’de savunma sanayii iş birliği ve Türk yapımı insansız hava araçlarının tedariki konularında görüşmelerde bulunacak.

Youtuberler ölümden döndü: Araba çarptı

Ninaunrated ismi ile tanınan içerik üreticisi bir restoranda hamburger incelemesi yaparken restorana araba çaptı.

Uşak’ta Süpermoto Şampiyonası Tamamlandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 3. ayak yarışları Uşak’ta gerçekleştirildi, ödüller verildi.