Şahinbey’den Turizm Haftası Mesajı: Kültürel Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu: Turizm Haftası Önemli Bir Fırsattır

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ekonomimizin bacasız sanayisi durumundaki turizm sektörü sayesinde ülkemizin dolayısıyla da ilimizin dünyaya tanıtımında çok önemli mesafeler alınmış ve alınmaya devam etmektedir” dedi.

Ülkenin kalkınmasında önemli bir yer tutan, insanların sosyal ve kültürel hayatını etkileyen turizmin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “İlimizin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılması her bireyin görevi olduğu gibi yerel yönetimlerin de görevi olmalıdır. Belediye olarak toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç ve dış turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in tarihi ve kültürel dokusunu korumak adına önemli projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şıh Meydanı, Mecidiye Han, Pişirici Kasteli Gümrük Hanı, Bostancı Mektebi ve Savaş Müzesi gibi tarihi alanları restore ederek şehrimizin turizmine katkıda bulunduk. Ayrıca, 12 bin 121 kilometrelik sokak sağlıklaştırma çalışması yaparak Gaziantep tarihini günümüze taşıdık” şeklinde konuştu.

Şahinbey ilçesinde bulunan ve tarihi öneme sahip olan Antep evlerinin turizme kazandırılması için yapılan çalışmalara da değinen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Yok olmaya yüz tutmuş tarihi Antep evlerinin restore edilmesi ve turizme kazandırılması, şehrimizin tanıtımı açısından büyük bir adımdır. Bu kapsamda, sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirerek Gaziantep’in tarihini koruma altına aldık” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun turizmin önemine vurgu yaptığı mesajı, ilimizin ve ülkemizin turizm potansiyelini daha da artırmak adına önemli bir fırsat olarak nitelendiriliyor. Turizm Haftası dolayısıyla yapılan etkinliklerin ve projelerin, Gaziantep’in turizm alanındaki potansiyelini artıracağı ve şehrin kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Related Posts

Vergi denetimlerinde yeni dönem: e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

VDK’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığına işaret edilen paylaşımda, “Sistem, vergi inceleme süreçlerini elektronik ortama taşıyarak, belge ibrazı ve tutanak …

Araç sahiplerine 31 Temmuz uyarısı: Geciken her ay daha fazlasını ödeyecek

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibarıyla başladı. Yasal sürede ödenmeyen vergilere gecikme faizi uygulanacağından, araç sahiplerinin 31 Temmuz’a kadar yükümlülüklerini yerine getirmesi büyük önem taşıyor.

Düşük faiz Euro Bölgesi’nde şirketlere verilen kredileri artırdı

Faiz indirimleri, bankaların Euro Bölgesi’ndeki şirketlere verdiği kredilerin artmasını sağladı.

600 bin kamu işçisinin gözü üçüncü teklifte

600 bin kamu işçisinin gözü üçüncü teklifte

Trump, ‘indirim’de ısrarcı: Merkez Bankası ile kavgası sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump, Fed’in başına indirim yapmayacak birini atamayacağını belirterek mevcut başkan Jerome Powell’a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Trump Powell’a yönelik eleştirilerini sürdürerek “İstifa ederse çok sevinirim, berbat bir iş çıkardı” ifadelerini kullandı.

Bugün kayıt yaptırmayan sürücülere ceza kesilecek

Akaryakıt alımında plaka bilgisi otomatik olarak iletilecek. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) kayıt süresi bugün sona eriyor. Süreyi kaçıranlara ağır cezalar yolda.