CHP’li Cemal Enginyurt’tan ‘operasyon’ tepkisi: ‘Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor, bilmediği bir şey var…’

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’tan Erdoğan’a Tepki

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, partisinin Mersin’de düzenlenecek olan “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonu ve mitinge dair açıklamalarda bulundu.

“Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor. ‘Öyleyse ne yapmalıyım’ diyor” diyen Enginyurt, “Cumhuriyet Halk Partilileri korkutmalıyım, CHP üzerinde baskı oluşturmalıyım. Bunun için de İstanbul Büyükşehir Belediyesine yeni operasyonlar yaparak Cumhuriyet Halk Partisi’ne selam gönderiyor, haber gönderiyor” şeklinde konuştu.

“Erdoğan’ın Bilmediği Bir Şey Var…”

“Erdoğan’ın bilmediği bir şey var. Biz korkuyu Kerbela’da bıraktık” ifadesini kullanan Enginyurt, “Dolayısıyla hiç kimseden korkumuz yok. Hukuksuzluk varsa, yanlış varsa hesabını herkes versin. Ama şu unutulmamalı. Suç yaratılmak için suçlu içeri alınıp, FETÖ taktikleriyle, aynı hukuksuzlukla hukuk yapmak hiç kimseye fayda sağlamaz” dedi.

Enginyurt, sözlerine devam ederek şunları söyledi:

“Dosyanın boş olduğunu gördüğünde muhtemelen talimat verdi. Böyle boş dosyayla Ekrem İmamoğlu hapiste tutulamaz. ‘Öyleyse ne yapalım? Dosyaya yeni eklemeler yapalım, yeni gözaltılar yapalım, yeni tutuklamalar yapalım, Ekrem İmamoğlu’nu itibarsızlaştırmak için daha büyük mücadele verelim’ diyor. Çünkü 19 Mart’tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan uykusuz. Milyonlar sokakta. Hak, hukuk, adalet diyenler sokakta. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin her köşesinde, en ücra yerlerinde binleri, on binleri, milyonları sokağa çağırıyor.”

”Biz Korkuyu Kerbela’da Bıraktık”

“Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor. ‘Öyleyse ne yapmalıyım’ diyor. Cumhuriyet Halk Partilileri korkutmalıyım, CHP üzerinde baskı oluşturmalıyım. Bunun için de İBB’ye yeni operasyonlar yaparak Cumhuriyet Halk Partisi’ne selam gönderiyor, haber gönderiyor. Erdoğan’ın bilmediği bir şey var. Biz korkuyu Kerbela’da bıraktık. Dolayısıyla hiç kimseden korkumuz yok. Hukuksuzluk varsa, yanlış varsa hesabını herkes versin.

Ama şu unutulmamalı. Suç yaratılmak için suçlu içeri alınıp, FETÖ taktikleriyle, aynı hukuksuzlukla hukuk yapmak hiç kimseye fayda sağlamaz. Gün gelir, adalet herkese lazım olur. Bu nedenle Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum. Bu hukuksuzluğa son verin. Bu adaletsizliğe son verin. Yaptığınız iş, milletin arasında kin, nefret, kavga oluşturmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.”

”Erdoğan Derhal İstifa Etmelidir”

“Dünya bizden nefret ediyor. ‘Dünya lideriyiz’ diyorsunuz, dünyanın hiçbir ülkesine vizesiz girilemiyor ve vize verilmiyor. Milletvekili bile vize kuyruğunda bekliyor. Getirdiğin nokta burası. Dünyada zaten itibarın yok, hiç olmazsa ülkede iç barışı sağlaman gerekir. İç barışı sağlamak, daha Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun Cumhurbaşkanı olmaktan geçer. Recep Tayyip Erdoğan, tercihini yanlış kullanıyor. Bu milleti bölüyor, parçalıyor.

Buradan hareketle ‘yeni bir seçimde tekrar kazanabilir miyim’ diyor. Seçimi kazanmak değildir esas olan, esas olan ülkeyi kazanmaktır. 50 milyar dolar parayı kaybettin, bedelini ülke insanı ödüyor. Elektriği zam, doğal gaza zam, akaryakıtı zam. Dünyada petrol fiyatları düşerken, Türkiye’de akaryakıt fiyatları artıyor. Bunun sorumlusu Erdoğan’dır. Dolayısıyla bu operasyonlar haksız bir operasyondur. Erdoğan derhal istifa etmelidir.

Dün Erdemli’deydik. Erdemli’de büyük bir coşku vardı, büyük bir heyecan vardı. Ali Mahir Başarır ile birlikte orada, CHP ilçe başkanlarımızla beraber adeta bir miting havası yaşadık. Kırıkkale’de de aynı şeyi yaşamıştım. Oraya gittiğimizde 5 bin kişiyle miting yapmıştık. Türkiye’nin her yerinde CHP binleri, on binleri sokağa çağırıyor. Bugün Mersin’de de yüzbinlerce insan ‘Hak, hukuk, adalet’ diyecektir. ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ diyecektir.”

Related Posts

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 27 Nisan 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 27 Nisan 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Türkiye’den İran için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, İran’ın güneyinde Basra Körfezi kıyısında yer alan Bender Abbas Limanı’nda şiddetli patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Sahipsiz sokak köpekleri denetimlerinde veterinerlere görev

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yapılacak belediye denetimlerinde veterinerlere de görev verileceğini açıkladı.

Özel’den Erdoğan’a ‘düello’ teklifi

CHP lideri Özgür Özel, Mersin’de yaptığı konuşmada “Erdoğan’a düello teklif ediyorum, İmamoğlu yargılaması canlı yayında yapılsın. Millet suçluluğuna ikna olursa siyaseti bırakacağım” dedi.

Yeşilırmak’ta balık ölümleri

Tokat’ın Turhal ilçesinden geçen Yeşilırmak Nehri’nde toplu balık ölümleri yaşandı.

Şanlıurfa’da kamyon ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da yük kamyonu ile çarpışan otomobil ters dönerken,  sürücüler kazayı yara almadan atlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir