Rusya: Zelenski dünya liderlerini açıkça tehdit etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Zelenski’nin Açıklamaları Terör Tehdidi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin 9 Mayıs’taki Moskova kutlamalarına ilişkin açıklamalarının tesadüfi olmadığını belirterek, bunları “klasik bir uluslararası terör tehdidi” olarak nitelendirdi.

Zaharova, Zelenski’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Zafer Bayramı nedeniyle ilan ettiği ateşkesi kabul etmemesini “Zelenski, 9 Mayıs’ta Moskova’ya gelmeyi planlayan dünya liderlerini açıkça tehdit etti” sözleriyle eleştirdi.

Uzun zamandır Zelenski’nin devlet başkanlarını tehdit etmeye başladığını öngördüklerini ve bu konuda haklı çıktıklarını belirten Zaharova, “Mali ve Nijer’de yaptığı eylemlerle yabancı terörist deneyimini diğer kıtalara yaydığını hatırlatalım ama bugün artık dibe vurdu. Artık kutsal günde geçit törenlerine gelecek gazilerin fiziksel güvenliğini de tehdit ediyor. Rusya topraklarında gerçekleşen her terör saldırısının ardından Kiev rejimi, güvenlik birimleri ve Zelenskiy bunun kendilerinin eseri olduğunu ve böyle olmaya devam edeceğini açıkça övünerek ifade ediyor.”

Related Posts

Kıvanç Tatlıtuğ’un 70 milyonluk lüks yatı: Kaptanlık yaptı

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, deniz tutkusunu dev bir yatırımla taçlandırdı. Tatlıtuğ, değeri yaklaşık 70 milyon TL’yi bulan yeni yatıyla Bodrum’da görüntülendi. Tatlıtuğ’un kaptanlık performansı dikkat çekti.

TEKNOFEST 2025’te Hepsiburada’dan 310 bin TL ödüllü Hackathon

Hepsiburada’nın TEKNOFEST 2025 kapsamında düzenleyeceği “Yapay Zeka Destekli Adres Çözümleme Hackathonu” için başvurular başladı, kazanan takımlara toplam 310 bin TL ödül verilecek.

Adıyaman’da bıçaklı ve silahlı kavgada beş kişi yaralandı

Yeni Mahalle Adeviye Bulvarı’nda iki grup arasında henüz tespit edilemeyen nedenle tartışma başladı. Kısa sürede büyüyerek bıçak ve silahların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi …

Sulama havuzunda facia: 2 kişi öldü

Elazığ’da üzüm bağlarını sulamak için kullanılan havuzda 1’i kadın 2 kişi ölü bulundu.

Macron ve Şara’dan kritik telefon görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail’in son Suriye saldırılarını, ülkede artan mezhep temelli gerilimleri ve sınır güvenliğini ele aldı.

Tayland-Kamboçya çatışması ikinci gününde

Tayland-Kamboçya sınırında çatışmalar devam ediyor. Tayland’da 15 Kamboçya’da 1 kişi öldü. 100’e yakın kişi yaralandı. 140 bine yakın sivil tahliye edildi.