Vergide elektronik belge ibrazı resmen başlıyor!

Vergi İnceleme Süreçlerinde Dijital Dönüşüm Yürürlüğe Girdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi inceleme süreçlerinde dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklik sayesinde, vergi incelemelerinde artık elektronik sistem araçları kullanılacak.

Defter ve Belgeler Artık Elektronik Ortamda İbraz Edilecek

Yeni düzenlemeye göre, mükellefler vergi incelemeleri sırasında defter ve belgelerini elektronik ortamda sunacak. Sistem üzerinden oluşturulan belgeler, mükellefler veya yetkilendirilmiş vekiller tarafından güvenli elektronik imzayla imzalanacak.

Tutanaklar da Artık Elektronik Ortamda Hazırlanacak

Vergi inceleme tutanakları da bundan böyle Bakanlık tarafından oluşturulan dijital sistem aracılığıyla düzenlenebilecek. Elektronik imza ile onaylanacak olan bu tutanaklar, düzenleme yeri olarak sadece “elektronik ortam”ı kabul edecek.

Bu adım, mükelleflerin işlemlerini kolaylaştırmanın yanı sıra vergi denetim süreçlerinde zaman tasarrufu ve şeffaflık sağlamayı hedefliyor. Vergi inceleme süreçlerinde dijital uygulamaların yaygınlaşmasıyla birlikte, vergiye uyum ve denetim süreçleri daha da etkin hale gelecek.

Related Posts

Malatya’da zirai don felaketi raporu: “Çiftçi yalnız, kayısı sahipsiz bırakıldı”

CHP Malatya İl Tarım Komisyonu tarafından zirai donun ilin ekonomisi ile tarım ve çiftçiye etkileri konusunda rapor hazırlandı. CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, düzenlediği basın toplantısında raporu paylaşarak, değerlendirmelerde bulundu. Zirai …

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda enflasyonla mücadele mesajı: Tüm adımları güçlü bir koordinasyon içinde atmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası enflasyonla mücadele mesajı verildi.

Yetersiz sekülerler ezik sağcılara karşı

Cidden dünyanın en kabzımal sekülerleri ile en ezik sağcıları güzel ülkemize doluşmuş durumdalar. Bu da bizim büyük imtihanımıza dönüşmüş durumda. Aslında dışarıdan bakabilsek çok eğlenceli, çok neşeli bir durum ama her gün maruz kalınca kabak tadı veren bir ıstırap halini alıyor mesele. Dinlediniz mi Nevşin Mengü’yü bilmem. Tamı tamına şöyle söylüyor: “Aslında Fatih Sultan Mehmet, AK Parti’nin idealize edebileceği bir figür değil. Adam kaç dil konuşan bir adam. Fatih Sultan Mehmet aslında Türkiye’de

İslam Memiş’ten altın için büyük dalgalanma uyarısı: Fiyatlar uçuşa mı geçiyor?

Altın fiyatları Nisan ayında yatırımcısına en yüksek getiriyi sağladı. Ancak uzmanlar, Mayıs ayında piyasada sert dalgalanmaların yaşanabileceğini belirtiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altının 3 bin doların altına sarkabileceğini ve yılın ikinci yarısında 3.700-3.800 dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor.

2025 yılında vergi affı var mı? Beyanname Gözetim Programı nedir?

Son bir ayda tarafıma ulaşan soruların önemli çoğunluğa vergi affı ve birçok tüzel kişiliğe gelen vergi uyarı yazıları hakkında olmuştur. Beyanname Gözetim Programı nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya alınan program uyarınca 2024 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi verecek yaklaşık 500 bin mükellef üzerinden yapılan risk analizleri neticesinde ortaya çıkan, yaklaşık yüzde 10 civarı mükellefin riskli grup olarak tanımlanması ve bunlara riskleri hakkında uyarı mektubu gönderilmesi işlemidir.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.