Murat Yetkin: Yargı CHP’nin başına dönmesi kararı verse dahi Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi yönetmesi imkânsız

Murat Yetkin’den Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Tartışmalarına İlişkin Yorum

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, CHP kurultayı davasında ‘mutlak butlan’ kararı çıkması durumunda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar partinin başına geçeceği iddialarına yönelik çarpıcı bir yorumda bulundu. Yetkin, “Sayın Kılıçdaroğlu kusura bakmasın ama 30 Haziran’da ya da daha sonra, yargı ne karar verirse versin bu noktadan sonra CHP’yi CHP olarak yönetmesinin imkânsız olduğu şimdiden görünüyor” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın birlik mesajını hatırlatan Yetkin, CHP’nin önceki genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Murat Karayalçın’ın Özgür Özel’e tam destek verdiklerini vurgulayarak, “Kılıçdaroğlu’nu Özel ile uzlaşmaya zorlayan bu cephe, yargı kararıyla CHP’nin başına dönmenin CHP’yi yönetmek anlamına gelmeyeceğini de gösteriyor” şeklinde devam etti.

CHP kitlesini bir arada tutanın Erdoğan karşıtlığı olduğu, ne kadar kızarlarsa kızsınlar Kılıçdaroğlu’na yine de oy verecekleri kanısına güvenmemek lazım. Zamanında Baykal buna güvendi ve Bülent Ecevit’in DSP’si iktidar ortağı olurken kendisi CHP’yi Meclis dışı bıraktı.

CHP’nin eski üç genel başkanından Kılıçdaroğlu’na çağrı: Özgür Özel’in yanında dimdik durun
Mansur Yavaş’tan “butlan” tartışmalarına tepki, Kılıçdaroğlu ve Özel’e “tek yumruk” mesajı: Eski genel başkana hakaret, kabul edilemez
Kılıçdaroğlu görüşmesinde yeni detaylar: “Geri dönersem örgüt 2-3 gün tepki gösterir, sonra hepsi yoluna girer”

Özel’den, “Partinin tek gündemi İmamoğlu” eleştirisine yanıt: Sadece İmamoğlu mücadelesi değil, ekmek mücadelesi veriyoruz

Related Posts

Hakkari’de orman yangını: Yüksekova’da alevlerle mücadele sürüyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca’da çıkan orman yangını iki gündür sürüyor. Ekipler alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Şırnak’ta 8 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Şırnak’ta jandarma operasyonlarında 8.3 milyon TL değerinde gümrük kaçağı ürün bulundu.

Suriye’de Çatışma İhtimali Gündemde

Suriye Devlet Başkanı Şara, SDG ile olası çatışma risklerine dikkat çekti ve barış umudunu dile getirdi.

Nereden nereye! Neymar’ı hüngür hüngür ağlatan skor

Brezilyalı futbol yıldızı Neymar, Santos’un Vasco da Gama karşısında aldığı 6-0’lık tarihi yenilgi sonrası gözyaşlarına boğuldu. Morumbis Stadı’nda oynanan maçta Santos, rakibi Vasco da Gama karşısında ağır bir yenilgi aldı. Bu sonuç, Neymar’ın kariyerindeki en ağır yenilgilerden biri olarak kaydedildi.

Kars’ta Koyunlar Sıcak Hava İçin Derede Serinletiliyor

Kars’ta köylüler, sıcak havadan etkilenen koyunlarını derelerde yüzdürerek serinletiyor.

Nijerya’da camiye silahlı saldırı: En az 27 ölü

Nijerya’da bir camiye düzenlenen saldırıda, en az 27 kişinin öldürüldüğü öğrenildi.