Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail barış ve  istikrar istemiyor

Türkiye BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze İçin Acil Çağrıda Bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanı, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) toplantısında Gazze’deki insani durumu ele alan acil bir oturumda konuşma yaptı.

BMGK’nın olağanüstü toplantısında İsrail’in Filistin halkına karşı devam eden soykırımını vurgulayan Bakan, Gazze Şeridi’nde 2 milyondan fazla kişinin tarif edilemez acılar yaşadığını belirtti ve kitlesel yerinden edilme ile geniş çaplı yıkımın sürdüğünü dile getirdi.

İnsani yardımların kasıtlı olarak engellendiğini ve sivillerin yardım noktalarında ayrım yapılmaksızın öldürüldüğünü aktaran Bakan, “80 yıl sonra dünya bir kez daha toplama kamplarına tanık oluyor. İsrail’in saldırganlığına son vermek zorundayız” şeklinde konuştu.

İnsani Yardımın Önemi

Bakan, Gazze’ye ulaşan insani yardımlar için en etkili yolun BM aracılığıyla olduğunu vurguladı ve yardımların tarafsızlık ve onurunu korumak gerektiğini belirtti.

“İsrail barış istemiyor ve saldırganlığı bölgede istikrarsızlık riski yaratıyor” diyen Bakan, Suriye’deki durumun bu tehdidi gösterdiğini ve uluslararası toplumun acil harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Bakan, Filistin halkının haklarının tanınması ve bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması gerekliliğini vurgulayarak, “İsrail’in savaş makinesini durdurmalı ve derhal bir ateşkes sağlanmalıdır” dedi.

Related Posts

Hakan Fidan YPG’ye çaktı… DEM Parti’nin İsrail kanadı üstüne alındı: “Kürtler yetim mi…”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de çözüm karşıtı tutumuna devam eden terör örgütü YPG/SDG’yi sert sözlerle uyardı: “Türkiye’nin güvenlik taleplerinin tatmin edilmediği bir ortamda, bizim rahat durma şansımız yok.” Bu sözlere DEM Parti tepki gösterdi.

Tanju Özcan ‘Ankara’dan birilerinin’ teklifini açıkladı: “AKP’ye geç kendini kurtar”

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden ihraç edildiği dönemde Ankara’dan AKP’ye transfer edilmek ve hakkında açılan soruşturmaların kapanması için teklif aldığını açıkladı. Özcan ayrıca Özlem Çerçioğlu’na da gönderme yaptı.

Asya eşek arısı yakalandı: İrlanda’da biyogüvenlik alarmı

İrlanda’nın Cork bölgesinde Asya eşek arısının (Vespa velutina) yakalanması üzerine ülke genelinde “biyogüvenlik alarmı” verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Özel’e sert tepki: Milli iradeye hakareti kınıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini ‘en güçlü şekilde kınıyoruz’ diyerek eleştirdi. Yılmaz, ana muhalefetin polemik ve gerilim siyaseti izleyerek parti içi kavgalarını ülke gündemine taşıdığını söyledi.

Bu adaya girmek yürek ister: Tam 160 bin ceset ortaya çıktı

İtalya’nın doğu kıyısında, Venedik’in yaklaşık 3,5 mil güneyinde yer alan Poveglia Adası, barındırdığı karanlık geçmişi nedeniyle dünyanın “en ürkütücü adası” olarak anılıyor. Yaklaşık 160 bin kişinin gömülü olduğu adaya turistlerin girişine güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

Aşırı sıcaklar nedeniyle 18 eyalette kamu kurumları tatil edildi

İran’da etkili olan aşırı sıcak hava dalgası, enerji tüketiminde büyük artışa yol açtı. Artan elektrik harcamalarını dengelemek amacıyla 18 eyalette kamu kurumlarının bugün tatil edildiği açıklandı. Başkent Tahran’da ise aşırı enerji tüketiminin …