AKSUNGUR, Milli Motor ile 40 Bin Feet Yüksekliğe Ulaştı

TEI-PD170 Motoruyla AKSUNGUR, 40.000 Feet İrtifasına Ulaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı AKSUNGUR, milli motor TEI-PD170 ile gerçekleştirdiği uçuşta 40.000 feet yüksekliğe çıkarak TEI-PD170 irtifa rekorunu kırdı.

TUSAŞ’ın açıklamasına göre, AKSUNGUR, TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla yapılan uçuşta 40.000 feet irtifaya ulaştı. Bu uçuş, milli motor TEI-PD170’nin en yüksek irtifasına ulaşmasını sağladı.

Ayrıca, ASELSAN tarafından üretilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın geliştirdiği milli ısıtıcılı bataryanın da AKSUNGUR ile test edildiği en yüksek irtifa uçuşu gerçekleştirildi.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, yaptığı paylaşımda, AKSUNGUR’un 40.000 feet yükseklik başarısına vurgu yaparak, her başarıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlediklerini belirtti. “Güçlü bir geleceğin teminatı olan bu başarıyla gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Çeşitli faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, geçtiğimiz hafta ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefleri tam isabetle vurmuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tolga Yanık – Teknoloji

Related Posts

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.

Microsoft’un neden sualtı veri merkezleri var? İşin uzmanları anlattı

Microsoft’un sualtı veri merkezleri projesi Project Natick, teknoloji dünyasında yankı uyandıran bir deney olarak 2013 yılında başladı. Amaç, geleneksel veri merkezlerinin yüksek enerji tüketimi ve çevresel etkilerini azaltarak daha sürdürülebilir …

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Yapay zekâ modelleri şantaja yöneliyor

Yapay zekâ araştırma şirketi Anthropic’in yeni yayımladığı bir çalışma, gelişmiş yapay zekâ modellerinin bazı koşullar altında tehlikeli davranışlar sergileyebileceğini ortaya koydu.

Binlerce parçaya bölünmüştü, yıllar sonra bir araya getirildi: Bu sanat eserinde tek bir şey yazıyordu

Londra’nın Southwark bölgesinde yürütülen kazı çalışmaları, Roma dönemine ait olağanüstü bir keşfi gün yüzüne çıkardı. Bir zamanlar lüks bir evin duvarlarını süsleyen ve yıkım sırasında binlerce parçaya ayrılan bir fresk, 2.000 yıl sonra uzman eller tarafından yeniden bir araya getirildi.

Sahtecilikle mücadelede holografik devrimi

Japonya, sahtecilikle mücadelede yeni bir dönemi başlatan 3D hologram teknolojisiyle güçlendirilmiş yen banknotlarını piyasaya sürdü. Japonya Merkez Bankası ve Ulusal Baskı Bürosu (NPB) tarafından geliştirilen bu banknotlar, hem güvenlik hem de …