Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Baltık Denizi’nde sürüklenen tankerle ilgili Rusya’yı suçladı

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Rusya’yı Harap Petrol Tankerleriyle İtham Etti

Almanya’nın Kuzey kıyılarında sürüklenen ve Rusya’nın yaptırımları delmek için kullandığı iddia edilen dev tankerle ilgili Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya’ya tepki gösterdi.

Bakan Baerbock, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya’nın harap haldeki petrol tankerlerini kullanarak Avrupa’nın güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirterek, Rusya’yı itham etti.

Baerbock, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in paslı tanker filosunu kullanarak yaptırımları delmekle kalmadığını, aynı zamanda Baltık Denizi’ndeki turizmi durma noktasına getirdiğini iddia etti. Baerbock, şunları söyledi:

“Bu tür sonuçları kabul etmek, Rusya’nın planının bir parçası. Bu tehdide göz yuman herkes, NordStream 2’yi tamamen ekonomik proje olarak tasvir edenler kadar ihmalkardır. İşte tam da bu nedenle biz ve ortaklarımız, son aylarda Rus gölge filosunun yaptırım listesine alınmasını ısrarla sürdürdük. Halihazırda 70’in üzerinde geminin Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırıma tabi tutulmasını sağladık. Avrupa güçlüdür. Baltık Denizi’nin komşuları olarak, AB ve NATO olarak birlik içindeyiz.”

Komşular Rahatsız Olacak Derken, Opera Yarışmasında Birinci Oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de Opera Sanatçısı Olmayı Anlattı

Related Posts

Yolda yanan araba ormanı kül etti

Muğla’nın Milas ilçesinde seyir halinde iken yanan arabadan çıkan alevler ormanı yaktı. Üç kişi yanan arabadan son anda indi, ormanlık alandaki yanın büyümeden söndürüldü.

Trump: Savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım

ABD Başkanı Donald Trump “Gazze Şeridi’ndeki savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım” dedi.

Muharrem İnce cezaevinde İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir’

Geçen hafta ‘baba ocağı’ CHP saflarına dönen Muharrem İnce, Marmara Cezaevi’nde tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

CHP, bomba iddiaya noktayı koydu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiden ihraç edileceği iddiası kulislere bomba gibi düşerken parti kaynakları net yanıt verdi. Kaynaklar CHP’nin ‘kurultay’ gündemine dair de yol haritasını paylaştı.

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

O örnek kız babası çoban çıktı

Muş’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren kızını çıkışta elinde çiçeklerle karşılayan Mehmet Emin Gülen ve kızı Çimen Gülen o gün yaşadıklarını anlattı.