Balıkçılar buldu: Çanakkale’de tarihi mayın imha edildi

Ezine İlçesi Açıklarında Tarihi Deniz Mayını Bulundu

Çanakkale’nin Ezine ilçesi açıklarında, balıkçılar tarafından denizde tespit edilen tarihi deniz mayını, kontrollü şekilde imha edildi.

Ezine İlçesi Yeniköy Açıklarında Tarihi Mayın Keşfedildi

Ezine ilçesi Yeniköy açıklarında, balıkçılar Çanakkale Savaşları’ndan kalma İngiliz menşeli tarihi bir deniz mayını keşfetti. Olayın ihbar edilmesinin ardından gerekli güvenlik önlemleri alındı ve bölgeye Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) personeli gönderildi.

SAS Ekipleri Hızlı Müdahalede Bulundu

SAS ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonla tarihi deniz mayınını kontrollü bir şekilde imha etti. Yetkililer, bölgedeki deniz trafiğinin güvenliği için tedbirlerin sürdüğünü belirtti.

Bu olay, Çanakkale Savaşları’ndan kalma savaş malzemelerinin hâlâ günümüzde bulunabileceğini ve bunların güvenli şekilde imha edilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Suriye’den Azerbaycan teması: Şara Bakü’ye geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

270 kişi ölmüştü: Ülkenin en ölümcül uçak kazasının sır perdesi aralandı

Air India’nın 12 Haziran’da düşen uçağına dair ön rapor yayımlandı. 270 kişinin hayatını kaybettiği kazada, uçağın motorlarına yakıt akışı kalkıştan saniyeler sonra kesildi. Pilotların yakıtı bilinçli olarak kesmediği ortaya çıkarken, sistemin neden devre dışı kaldığı henüz bilinmiyor.

Kuşadası’nda tören: TEP’den topluca istifa edip CHP’ye geçtiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü’nde, Türkiye Emekliler Partisi Kuşadası İlçe Başkanlığı’ndan (TEP) istifa edip, CHP’ye katılanlar için rozet takma töreni düzenlendi.

Casene Mağarası nerede? Casene Mağarası’nın geçmişi…

Casene Mağarası’nda terör örgütü PKK üyeleri bugün silah bıraktı. Peki, Casene Mağarası nerede? Casene Mağarası’nın geçmişi…

İsrail, Gazze’de yardım almaya çalıştığı sırada 773 kişiyi katletti

ABD-İsrail güdümlü Gazze Yardım Vakfı’nın devreye girmesinden bu yana yardım almaya çalıştığı sırada 773 kişi öldürüldü, 5 binden fazla kişi yaralandı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim