Çin elde ettiği Dünya ve Ay görüntülerini paylaştı

CSSA’nın Tienvın-2 Keşif Aracı Dünya ve Ay Görüntülerini Paylaştı

Xinhua ajansının raporuna göre, 33 gündür yörüngede dolaşan Tienvın-2, ilginç görüntüler yakaladı.

CNSA, Tienvın-2 keşif aracının yörüngede çektiği Dünya ve Ay görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. 30 Mayıs’ta çekilen bir karede, Tienvın-2’nin Dünya’yı fotoğrafladığı görülüyor.

Görüntüler, Dünya’ya 590.000 kilometre uzaklıktan çekilirken CNSA, Tienvın-2’nin şu anda Dünya’dan 12 milyon kilometre uzaklıktan ve faal durumda olduğunu belirtti.

28 Mayıs’ta uzaya fırlatılan “Tienvın-2”, veri ve örnekler toplayarak asteroidlerin ve erken güneş sisteminin oluşumu ve gelişimine ışık tutmayı hedefliyor.

On yıllık bir keşif misyonu olan Tienvın-2’nin hedefleri arasında, Dünya’ya yakın “2016HO3” asteroidinden örnekler almak ve Mars ile Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağında bulunan “311P” uydusunu incelemek de bulunuyor.

Related Posts

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.

Microsoft’un neden sualtı veri merkezleri var? İşin uzmanları anlattı

Microsoft’un sualtı veri merkezleri projesi Project Natick, teknoloji dünyasında yankı uyandıran bir deney olarak 2013 yılında başladı. Amaç, geleneksel veri merkezlerinin yüksek enerji tüketimi ve çevresel etkilerini azaltarak daha sürdürülebilir …

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Yapay zekâ modelleri şantaja yöneliyor

Yapay zekâ araştırma şirketi Anthropic’in yeni yayımladığı bir çalışma, gelişmiş yapay zekâ modellerinin bazı koşullar altında tehlikeli davranışlar sergileyebileceğini ortaya koydu.

Binlerce parçaya bölünmüştü, yıllar sonra bir araya getirildi: Bu sanat eserinde tek bir şey yazıyordu

Londra’nın Southwark bölgesinde yürütülen kazı çalışmaları, Roma dönemine ait olağanüstü bir keşfi gün yüzüne çıkardı. Bir zamanlar lüks bir evin duvarlarını süsleyen ve yıkım sırasında binlerce parçaya ayrılan bir fresk, 2.000 yıl sonra uzman eller tarafından yeniden bir araya getirildi.

Sahtecilikle mücadelede holografik devrimi

Japonya, sahtecilikle mücadelede yeni bir dönemi başlatan 3D hologram teknolojisiyle güçlendirilmiş yen banknotlarını piyasaya sürdü. Japonya Merkez Bankası ve Ulusal Baskı Bürosu (NPB) tarafından geliştirilen bu banknotlar, hem güvenlik hem de …