Güney Afrika’da polis dedektifi suikastına ilişkin 12 asker tutuklandı

DEAŞ Üyesi Olduğu İddia Edilen 2 Kişinin Kaçırılması Olayını Soruşturan Askerler Gözaltına Alındı

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Johannesburg’da 2022 yılında kaçırılan ve terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları iddia edilen 2 kişinin olayını soruşturan asker Mathipa’nın ölümüyle ilgili gelişmeler yaşandı. Güney Afrika Ulusal Savunma Kuvvetleri’nden (SANDF) 2 asker, Mathipa’nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği olayda gözaltına alındı.

Olayın ardından O.R. Tambo Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alınan 2 askere ek olarak, Mathipa suikastiyle ilişkili olduğu iddia edilen 10 asker de Pretorya’da güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mahkemeye sevk edilen ve tutuklanan 12 şüpheliden tutuklular, 2 Temmuz’da kefalet talepleri için mahkemeye çıkarılacak.

Mathipa, DEAŞ’ın Sahra Altı Afrika yapılanmasının finans sorumlularından olduğu iddia edilen Etiyopya uyruklu Abdella Abadiga’nın korumasıyla birlikte Johannesburg’daki bir alışveriş merkezinden kaçırılmasını soruştururken, 6 Ağustos 2023’te Pretorya yakınlarındaki N1 karayolunda seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Related Posts

Hakkari’de orman yangını: Yüksekova’da alevlerle mücadele sürüyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca’da çıkan orman yangını iki gündür sürüyor. Ekipler alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Şırnak’ta 8 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Şırnak’ta jandarma operasyonlarında 8.3 milyon TL değerinde gümrük kaçağı ürün bulundu.

Suriye’de Çatışma İhtimali Gündemde

Suriye Devlet Başkanı Şara, SDG ile olası çatışma risklerine dikkat çekti ve barış umudunu dile getirdi.

Nereden nereye! Neymar’ı hüngür hüngür ağlatan skor

Brezilyalı futbol yıldızı Neymar, Santos’un Vasco da Gama karşısında aldığı 6-0’lık tarihi yenilgi sonrası gözyaşlarına boğuldu. Morumbis Stadı’nda oynanan maçta Santos, rakibi Vasco da Gama karşısında ağır bir yenilgi aldı. Bu sonuç, Neymar’ın kariyerindeki en ağır yenilgilerden biri olarak kaydedildi.

Kars’ta Koyunlar Sıcak Hava İçin Derede Serinletiliyor

Kars’ta köylüler, sıcak havadan etkilenen koyunlarını derelerde yüzdürerek serinletiyor.

Nijerya’da camiye silahlı saldırı: En az 27 ölü

Nijerya’da bir camiye düzenlenen saldırıda, en az 27 kişinin öldürüldüğü öğrenildi.