‘Hatırlama Biçimleri’ sergisi Elgiz Müzesi’nde

Kültür Sanat

İstanbul Rotary Kulübü, genç sanatçılara destek olmak amacıyla fon programı düzenliyor. Bu fon programı kapsamında projelerini hayata geçiren Buşra Çeğil, Delal Eken, Xebat Bayram ve Fatoş Güneri Kartal’ın eserleri Elgiz Müzesi’nde sergileniyor. Begüm Güney’in küratörlüğünde hazırlanan ‘Hatırlama Biçimleri’ adlı sergi, 31 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

“Bu 15 yıllık hikâyeye ilk günkü heyecanımızla devam ediyoruz”

2010 yılından bu yana devam eden ödül programını güncelleyen İstanbul Rotary Kulübü Kurucu Başkanı Nural Denker, sanat alanındaki genç yetenekleri desteklemenin ve Türkiye’nin sanat gelişimine katkıda bulunmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “İstanbul Rotary Sanat Fonu programıyla kariyer basamağında olan genç sanatçıların üretimlerini desteklerken ülkemizin güncel sanat alanındaki gelişimine de katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Geçmiş yıllarda ödüllendirilen ve sergilerimize katılan sanatçıların bugün yurt içi ve yurt dışındaki önemli kültür sanat kurumlarında eserlerinin sergilenmesi, yeni projelerle yeni başarılara imza atmaları gurur verici. Biz bu 15 yıllık hikâyeye ilk günkü heyecanımızla devam ediyoruz. En büyük temennimiz daha çok gence ulaşmak ve ülkemize yeni eserler kazandırmak.”

“Her bir eser başka bir dilden aynı soruyu soruyor: Hatırlamak mümkün müdür?”

Küratör Begüm Güney, ‘Hatırlama Biçimleri’ sergisinde hafıza, mekân, ses ve ritüelin farklı şekillerde işlendiğini belirtti. Güney, Delal Eken, Fatoş Güneri Kartal, Xebat Bayram ve Buşra Çeğil’in eserlerinin ‘Hatırlamak mümkün müdür?’ sorusunu sorduğunu vurgulayarak şunları ekledi: “Bu sanatçıların pratiği, aynı dairesel sessizliğin etrafında toplanıyor. Farklı malzemelerle ve mecrada üretim yapan sanatçıların bir araya gelmesi; zamana, mekâna ve hafızaya dokunan ortak sezgileriyle gerçekleşiyor. Unutulmuşları yeniden şekillendiriyorlar, seslerin ve ışıkların izinden giderek hatırlamanın farklı yollarını öneriyorlar.”

Related Posts

Erzurum’da kültür yolculuğu başladı

Türkiye Kültür Yolu Festivali, Erzurum’da başladı. 9 gün sürecek festival kapsamında 400’e yakın etkinlikle şehir, kültür ve sanatla buluşacak.

Okul kayıtları başladı: Kıyafet zorunlu oluyor

Okul kayıtları başladı: Kıyafet zorunlu oluyor

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Antalya Müzesi’nin yenilenmesi tartışılması gereken bir konudur ancak aceleye getirilmemeli!

“En büyük endişe, sıfırdan yapılacak yeni inşaat süresince müze koleksiyonundaki eserlerin nasıl korunacağıdır”

Türkiye’deki kamu üniversitelerinin lisans bölümlerinin 1278’inde profesör, 400 bölümde ise hem profesör hem doçent yok

Türkiye’deki kamu üniversitelerinin lisans bölümlerinin 1278’inde profesör, 400 bölümde ise hem profesör hem doçent yok

Bakan Kacır’dan YKS’ye giren gençler için tercih rehberi açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin yeteneklerini keşfedeceği, hayallerini gerçeğe dönüştüreceği yeni yolculukta daima yanlarında olduklarını belirterek, “Tercih döneminde sizlere rehber olacak verilerle, karar süreçlerinizi desteklemeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

DGS sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

DGS sınav giriş yerleri 2025 yılı oturumuna girecek adaylar tarafından bekleniyor. Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan ya da mezuniyet aşamasındaki yüz binlerce adayın lisans eğitimine geçiş için hazırlandığı 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 20 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav için başvuru süreci tamamlanırken, adaylar şimdi sınav giriş yerlerini öğrenmek için sabırsızlanıyor. DGS 2025 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sınav yerleri nasıl öğrenilir?