İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde iddia edilen İslami Cihad Hareketi üyesini tehdit oluşturduğu gerekçesiyle öldürdü.

İsrail ordusunun verdiği bilgiye göre, Gazze’nin kuzeyine gitmeye çalışan bazı gruplara şüpheli oldukları için ateş açıldı ve bir kişi vuruldu. Bu kişinin İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edildi.

26 Ocak Pazar sabahı, İsrail’in Gazze’deki saldırıları durdurması ve yerinden edilen Filistinlilere kuzeye dönme izni vermesi gerekiyordu. Ancak aynı gün, Refah kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

Diğer yandan, İsrail, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyasına göre, 25 Ocak’taki ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetimi, Yehud’un serbest bırakılması talebini iletti fakat Hamas bu talebi reddetti. Çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceği belirtildi.

Related Posts

Murat Yetkin: Kurultay iptalinden en çok Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memnun olacak

Murat Yetkin: Kurultay iptalinden en çok Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memnun olacak

YSK ‘yeniden yapılsın’ demişti… 3 ilde sandıklar kuruldu: Oy verme işlemi başladı

Çankırı, Kütahya ve Kırklareli’de yurttaşlar oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Çankırı ve Kırklareli’de oylar, yeni muhtarlarını belirlemek için kullanılırken Kütahya’da ise ‘köyden mahalle statüsüne geçmek için’ atıldı.

Yalavo’da kaçak sigara operasyonu

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde, Ro-Ro Gümrük Limanı’ndan bir TIR’da yapılan aramada bin 350 paket kaçak sigara ele geçirildi. TIR şoförü Z.B., gözaltına alındı.

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye teşekkür

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Irak ziyaretinin ardından kendisine teşekkür eden MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.

Hindistan, savaş uçaklarının düşürüldüğünü açıkladı

Hindistan, savaş uçaklarının düşürüldüğünü açıkladı

AB Yüksek Temsilcisi Kallas’tan Çin’i çevreleme önerisi: ‘Ekonomik ittifaklar askeri caydırıcılık sağlayabilir’

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kallas, Singapur’da düzenlenen ‘Shangri-La Diyaloğu’ güvenlik forumunda yaptığı açıklamada, Çin’in askeri olarak sınırlandırılması ve ekonomik etkisine karşı koyulabilmesi için ekonomik ittifakların devreye sokulması gerektiğini söyledi.