Kalyon Enerji’den büyük adım: İhaleyi aldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan YEKA GES 2024 yarışmaları kapsamında Karapınar GES için Kalyon Enerji en iyi teklifi verdi.

“KALYON KARAPINAR GES’E KARDEŞ GELİYOR”

Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Dr. Murtaza Ata yeni ihale ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Enerji Bakanlığımız tarafından ülkemizin muhtelif bölgelerinde yapılan YEKA GES 2024 yarışma sonuçlarının ülkemize ve tüm sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltma, sürdürülebilirlik ve iklim politikalarında hedeflerine ulaşmasında bu yarışmalar büyük önem arz ediyor. Avrupa’nın en büyük, dünyanın sayılı büyüklükteki güneş enerjisi santrallerinden biri olan 1350 MWp kurulu gücündeki Kalyon Karapınar GES’i hayata geçiren Kalyon Enerji olarak şimdi de 520 MWp kapasite ile Karapınar GES’in güneyinde kardeş santralimize başlayacağımızın müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum.”

İhale kapsamında hayata geçirilecek 520 MWp kapasiteli santral, toplam 6.434.883 m² alan üzerinde kurulacak. Santralin tahmini yıllık üretimi 1.065.000 MWh olurken 700 bin ton karbon salımının engellenmesi hedefleniyor. 1 yıllık enerji üretimi ile yaklaşık 90 bin nüfuslu bir şehrin 1 yıllık evsel enerji ihtiyacı karşılanacak. Kurulum aşamasında yaklaşık 1100 kişi ve işletme aşamasında yaklaşık 75 kişi ile yöre halkına ciddi anlamda istihdam olanağı sunulacak.

“PANELLERİMİZİN TEDARİKÇİSİ %90’A VARAN YERLİLİK ORANI İLE KALYON PV OLACAK”

Dr. Murtaza Ata sözlerine şöyle devam etti: “Bakanlığımız 2017 yılında başladığı modelle yerli üretimi de önceliklendiriyor. Biz Kalyon Karapınar GES’te olduğu gibi yeni santralimizde kullanacağımız yaklaşık 870.000 adet paneli, %90’a varan yerlilik oranı ile üretim yapan Kalyon PV’den tedarik edeceğimiz için ayrıca gurur duyuyoruz.”

Related Posts

Çalışan herkesi ilgilendiriyor! 16 milyon Temmuz’da büyük şok yaşayacak

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşın merakla beklediği bir konu, hükümetten de yapılacak açıklama bekleniyor. Sadece çalışanlar değil, işverenler de temmuzda asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Ve bu konuyla …

Mayıs ayında 210 bin 295 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Mayıs ayında 210 bin 295 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla 32 milyon 182 bin 121 oldu.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe’den ekonomiye ağır eleştiri: Program hemen yarın sabah revize edilmeli

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, mevcut ekonomi programının üreticiyi boğduğunu söyleyerek programa ağır eleştirilerde bulundu. Gültepe, “Yüksek faiz, düşük kur politikasıyla üretim bitme noktasına geldi. Program hemen yarın sabah revize edilmeli.” dedi.

Citi’den altın tahmini: Kısa ve uzun vadeli fiyat hedeflerini düşürdü

Citi’den altın tahmini: Kısa ve uzun vadeli fiyat hedeflerini düşürdü

Çin’de otomobil fiyatları düştükçe düştü: BYD de indirime gitmek zorunda kaldı

Çinli elektrikli araç devi BYD, sektörde hızla tırmanan fiyat rekabetinin piyasayı bozduğunu ve şirketleri sürdürülemez indirimlere zorladığını açıkladı.

Tarımsal üretimi desteklemek için 10 milyar liralık hibe verilecek

Tarım Bakanı Yumaklı, tarımsal üretimin desteklenmesi için yaklaşık 8 bin projeye toplam 10 milyar lira hibe verileceğini açıkladı.