Kremlin yalanladı: “Çernobil saldırısı Kiev’in uydurması”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Çernobil Nükleer Santrali’ne Rusya tarafından İHA saldırısı gerçekleştirildiğine dair açıklamasına Kremlin’den cevap geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Zelenski’nin açıklamasının doğru olmadığını belirterek, “Rusya tarafından herhangi bir nükleer altyapı tesisine, nükleer güç altyapısına saldırılar düzenlenmesi söz konusu olamaz. Dolayısıyla her ne olursa olsun, bu tür iddialar gerçekle bağdaşmıyor. Büyük ihtimalle Kiev’in bir başka uydurması ve provokasyonundan bahsediyoruz. Bu Kiev rejiminin sevdiği ve yapmaktan vazgeçmediği bir şey.” ifadelerini kullandı.

“MÜZAKERE SÜRECİNİ BOZMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAKLAR”

Bu gibi iddiaların Ukrayna ile muhtemel müzakere sürecini bozmaya yönelik girişimler olduğunu vurgulayan Peskov, “Kiev rejiminin derinliklerinde müzakere sürecini başlatma girişimlerine karşı çıkmayı sürdüren kişiler mutlaka olacaktır. Bu apaçık ortada. Bu insanların mevcut süreci bozmak için her şeyi yapacakları son derece açık” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Hamas’tan Gazze’de ateşkes teklifine cevap geldi: Tamamen hazırız

Hamas’ın Gazze’de İsrail ile ateşkes ve esir takasına ilişkin teklife “olumlu yanıtı” arabuluculara ilettiği bildirildi. Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere gideceği Washington ziyaretinden önce 5 Temmuz’da siyasi ve güvenlik kabinesini toplayacak. 

Ayı merakı canına mal oldu

Romanya’nın ünlü Transfagaraşan yolunda, Posada-Vidraru Oteli yakınlarında meydana gelen olayda, motosikletiyle seyahat eden bir İtalyan turist, vahşi bir ayıyla tehlikeli şekilde yakınlaştı. Observator News’in aktardığına göre turist, ayıyı eliyle …

Trump: Beyaz Saray’da UFC dövüşü yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin 250’nci yıl dönümünü kutlamak amacıyla 2026 yılında Beyaz Saray’ın, UFC şampiyonluk maçına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Yardım bekleyenleri eğlenerek hedef alıyorlar

İşgalci İsrail ordusu, ateşkes müzakerelerine rağmen Gazze’de katliam işlemeye sürdürüyor.

Bina ve siteler için yeni zorunluluk! 31 Aralık tarihine kadar süre verildi

Konut siteleri ve binaların, yeni yapılan düzenleme doğrultusunda 31 Aralık’a kadar yangınla ilgili eksik malzeme ve ekipmanlarını tamamlaması gerekirken, binalarda yangınla ilgili ekipler oluşturulması da gerekiyor.

CHP maskeli provokatörlerin oyuncağı haline geldi

AK Parti Kadın Kolları’nın programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leman dergisinin Peygamberimiz’e (sav) hakaretini savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi: “Milyonların gördüğü hakareti, rezilliği, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu başkasında değil kendinde ara. CHP sadece belediye soyguncularının değil milletten kopuk marjinaller, yüzü maskeli provokatörler, ağzı bozuk sokak eşkıyalarının oyuncağı haline gelmiştir. Özgür Özel’in girdiği yol çıkmaz sokaktır.”