Mehmet Şimşek duyurdu: Depremzede mükellefler için mücbir sebep hali uzatıldı

Deprem Bölgelerinde Mücbir Sebep Hali Uzatıldı

6 Şubat 2023’te Maraş’ta yaşanan depremlerin etkilerinden Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya, Antep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan bazı mükelleflere yönelik mücbir sebep halinin süresi uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, konuyla ilgili olarak, 2022 yılı sonuna kadar cirosu 2,5 milyon liranın altında olan mükellefler için mücbir sebep halinin 31 Mayıs’a kadar uzatılmasına karar verdiklerini açıkladı.

‘Mükelleflerin Yüzde 80’ini Kapsadık’

Bakan Şimşek, deprem bölgesindeki küçük ve orta ölçekli mükellefler için süren mücbir sebep halini 6 ay daha uzattıklarını belirterek, “2022 yılı toplam cirosu 2,5 milyon liranın altında olan 73 bin 87 mükellefin mücbir sebep halini uzattık. Böylece, bölgedeki mükelleflerin yüzde 80’ini kapsadık.” dedi.

Kapsama girmeyen mükelleflere de imkanlar sağlandığını belirten Bakan, cirosu 2,5 milyon lirayı aşan mükelleflerin durumlarının ayrıca değerlendirileceğini vurguladı.

24 Aya Kadar Taksit İmkanı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan sirküle göre, deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin uzatıldığı mükelleflere özel bir takvim belirlendi. Bakanlık, farklı vergi türleri için beyanname verme ve ödeme süreleri konusunda detaylı açıklamalarda bulundu.

Ayrıca, deprem bölgesinde kayıtlı araçlara ilişkin motorlu taşıtlar vergisi ödeme süreleri de uzatıldı. Ödemelerin belirlenen tarihlerde yapılması gerektiği ve mücbir sebep hali uzatılan borçluların taksitlendirme talebinde bulunabileceği bilgisi verildi.

Deprem bölgesindeki mükellefler, belirtilen tarihlere kadar başvurularını yapabilecek ve borçlarını 24 aya kadar faizsiz taksitlendirebilecek. Taksitlendirme talebinde bulunan mükellefler için özel ödeme koşulları belirlendi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Malatya’da zirai don felaketi raporu: “Çiftçi yalnız, kayısı sahipsiz bırakıldı”

CHP Malatya İl Tarım Komisyonu tarafından zirai donun ilin ekonomisi ile tarım ve çiftçiye etkileri konusunda rapor hazırlandı. CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, düzenlediği basın toplantısında raporu paylaşarak, değerlendirmelerde bulundu. Zirai …

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda enflasyonla mücadele mesajı: Tüm adımları güçlü bir koordinasyon içinde atmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası enflasyonla mücadele mesajı verildi.

Yetersiz sekülerler ezik sağcılara karşı

Cidden dünyanın en kabzımal sekülerleri ile en ezik sağcıları güzel ülkemize doluşmuş durumdalar. Bu da bizim büyük imtihanımıza dönüşmüş durumda. Aslında dışarıdan bakabilsek çok eğlenceli, çok neşeli bir durum ama her gün maruz kalınca kabak tadı veren bir ıstırap halini alıyor mesele. Dinlediniz mi Nevşin Mengü’yü bilmem. Tamı tamına şöyle söylüyor: “Aslında Fatih Sultan Mehmet, AK Parti’nin idealize edebileceği bir figür değil. Adam kaç dil konuşan bir adam. Fatih Sultan Mehmet aslında Türkiye’de

İslam Memiş’ten altın için büyük dalgalanma uyarısı: Fiyatlar uçuşa mı geçiyor?

Altın fiyatları Nisan ayında yatırımcısına en yüksek getiriyi sağladı. Ancak uzmanlar, Mayıs ayında piyasada sert dalgalanmaların yaşanabileceğini belirtiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altının 3 bin doların altına sarkabileceğini ve yılın ikinci yarısında 3.700-3.800 dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor.

2025 yılında vergi affı var mı? Beyanname Gözetim Programı nedir?

Son bir ayda tarafıma ulaşan soruların önemli çoğunluğa vergi affı ve birçok tüzel kişiliğe gelen vergi uyarı yazıları hakkında olmuştur. Beyanname Gözetim Programı nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya alınan program uyarınca 2024 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi verecek yaklaşık 500 bin mükellef üzerinden yapılan risk analizleri neticesinde ortaya çıkan, yaklaşık yüzde 10 civarı mükellefin riskli grup olarak tanımlanması ve bunlara riskleri hakkında uyarı mektubu gönderilmesi işlemidir.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir