NATO Genel Sekreteri Rutte: Ukrayna meselesini daha iyi bir noktaya getirmek için Türkiye önemli bir rol oynuyor

Antalya’da Gerçekleşen NATO Dışişleri Gayriresmi Toplantısı’nda NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’den Önemli Açıklamalar

Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Gayriresmi Toplantısı’na katılmak üzere Türkiye’ye gelen NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, basın açıklamalarında bulundu. Rutte, İstanbul’da Rusya ile Ukrayna arasında yapılacak müzakerelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve Türkiye’nin bu süreçte büyük bir rol oynadığına dikkat çekti.

NATO Genel Sekreteri Rutte, “Ukrayna meselesini gerçekten daha iyi bir noktaya getirmek için bir fırsat penceresi var ve Türkiye burada büyük bir rol oynuyor” ifadesini kullanarak Türkiye’nin katkılarını vurguladı.

Rutte, İstanbul’da gerçekleşecek barış müzakereleri hakkında konuşurken, “Önümüzdeki 24-48 saat içinde ne olacağına karar vermek benim için zor, tüm ana aktörlerle yakın temastayım” sözleriyle müzakerelerdeki yoğun temasını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Rutte, savunma harcamaları, savunma sanayi ve Ukrayna gibi konuları ele aldıklarını ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Eurofighter satışına ilişkin görüşlerini de paylaşan NATO Genel Sekreteri Rutte, “Bir müttefikten diğerine silah satışında, müttefikleri kısıtlama getirmemeye teşvik ediyorum. İttifak içinde kısıtlama olmamalı” ifadesini kullanarak Türkiye’nin savunma sanayisinin ittifak için kritik önemine vurgu yaptı.

Rutte, Türk savunma sanayinin tüm ittifak için kritik önemini vurgulayarak, “Türk savunma sanayi tüm ittifak için çok önemli. Texas’ta mühimmat üreten fabrikalar, Türkiye’deki şirketlerle yakın işbirliği olmadan bunu başaramazdı” dedi.

Related Posts

Muharrem İnce cezaevinde İmamoğlu’nu ziyaret etti: ‘Türkiyemizin değişim vakti gelmiştir’

Geçen hafta ‘baba ocağı’ CHP saflarına dönen Muharrem İnce, Marmara Cezaevi’nde tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

CHP, bomba iddiaya noktayı koydu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiden ihraç edileceği iddiası kulislere bomba gibi düşerken parti kaynakları net yanıt verdi. Kaynaklar CHP’nin ‘kurultay’ gündemine dair de yol haritasını paylaştı.

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

O örnek kız babası çoban çıktı

Muş’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren kızını çıkışta elinde çiçeklerle karşılayan Mehmet Emin Gülen ve kızı Çimen Gülen o gün yaşadıklarını anlattı.

Murat Yetkin: Yargı CHP’nin başına dönmesi kararı verse dahi Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi yönetmesi imkânsız

Murat Yetkin: Yargı CHP’nin başına dönmesi kararı verse dahi Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi yönetmesi imkânsız

İktidar ‘İsrail yenildi’ demişti! Tel Aviv’de reklam panolarında Ahmet Şara detayı

İsrail’in Başkenti Tel Aviv’de bir reklam panosunda Abraham Anlaşmaları ile ilgili afiş yayınlandı. Görselde ABD Başkanı Trump ile beraber iktidarın Suriye’de desteklediği HTŞ lideri Geçici Hükümet Cumhurbaşkanı Ahmed Şara da bulunuyor