Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

TSMC, Dünya Genelinde 24 Yeni Fabrika İnşa Etmeyi Planlıyor

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), teknoloji sektöründe büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, yapay zeka sektöründeki talebi karşılamak amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa etmeyi planlıyor.

Yeni tesislerin Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi farklı bölgelerde kurulmasıyla birlikte TSMC, küresel üretim kapasitesini önemli ölçüde genişletecek.

Taleplere Yetişemeyen TSMC

TSMC, 2025 yılında dokuz yeni tesisi faaliyete geçirerek üretim hızını artırmayı planlıyor. Ancak, firmanın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri nitelikli iş gücüne erişim sağlamak. Özellikle ABD gibi pazarlardaki yüksek maaşlar, fabrika operasyonlarındaki personel giderlerini artırıyor.

Şirketin çalışan sayısında ciddi bir artış yaşanırken, 2019’da 51 bin olan çalışan sayısı 2024 sonunda 83 bin 825’e ulaştı. 2025’in ilk iki ayında 1300 yeni iş pozisyonu açıldı ve firma, yıl sonuna kadar çalışan sayısını 90 bine çıkarmayı hedefliyor. 2026 yılında ise toplam çalışan sayısının 100 bini aşması bekleniyor.

TSMC’nin agresif büyüme stratejisi, yapay zeka teknolojilerine olan küresel talebin artmasıyla şekilleniyor. Şirket, bu yatırımlarla birlikte çip üretimindeki liderliğini sürdürmeyi ve pazardaki pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

6 küp Grönland buzu 100 dolar

Trump ile dünya gündemine gelen Grönland, dünyaya buz pazarlamaya başladı. Lisans alan 6 şirket Dubai gibi şehirlerde bulunan lüks mekanlara 6 küp Grönland buzunu 100 dolara satıyor. Bu buzla servis edilen bir kadeh viski ise 218 dolara mal oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir