Üç popüler eğlence merkezi İstanbul’da kepenk indirdi

İstanbul’daki Ünlü Eğlence Mekanları Kalıcı Olarak Kapanıyor

İstanbul’da bulunan Madame Tussauds balmumu müzesi, Sea Life Akvaryumu ve Legoland Discovery Centre, 1 Ocak itibarıyla artık kalıcı olarak kapanıyor. Merlin Entertainments tarafından işletilen bu üç önemli mekan, yetersiz gelir elde etme sebebiyle yeni yılda faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Yüksek Enflasyon Eğlence Sektörünü Zorluyor

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve Türk Lirası’ndaki değer kaybı, eğlence sektörünü direkt olarak etkiliyor. Aileler artık eğlence harcamalarını kısmak zorunda kalıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, hane halkı harcamalarının en büyük kısmını barınma, ulaşım ve gıda oluştururken, eğlence ve kültür harcamaları sadece %1,9 ile sınırlı kalıyor.

Ailelerin Bütçesinde Eğlence Geride Kalıyor

TÜİK’in 2024 yoksulluk ve yaşam koşulları raporu da bu durumu doğruluyor. Rapora göre, Türkiye’deki bireylerin %57,5’i evden uzak bir haftalık tatil yapamıyor. Aynı zamanda %39,3’ü düzenli olarak protein tüketimini karşılayamazken, %26,8’i beklenmedik masrafları karşılayacak maddi imkanlara sahip değil.

Sea Life’taki Hayvanlar Başka Tesislere Naklediliyor

Merlin Entertainments, dünya genelinde 23 ülkede yılda 60 milyon ziyaretçiye hizmet veren birçok eğlence parkını işletiyor. Kapatma kararının ardından İstanbul Sea Life Akvaryumu’ndaki deniz canlılarının başka tesislere nakledilmesi için çalışmalara başlandı.

Kapatmanın Ardındaki Sebepler

DW Türkçe’nin haberine göre, şirket sözcüsü, bu kararın kötü ticari performans nedeniyle alındığını açıkladı. Eğlence sektöründeki düşen ziyaretçi sayısı, artan maliyetler ve aile bütçelerindeki daralma, bu mekanların kapanmasına yol açtı.

Related Posts

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir