Van Gölü’nde Soğuk Hava Etkisiyle Donma Olayı

VAN Gölü’nün tatlı su kaynaklarına yakın ve derinliğin az olduğu sazlık bölgeler, etkili olan soğuk hava nedeniyle dondu.

Kent merkezi ile Edremit ilçesinde hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkilerken, tuzlu ve sodalı olan Van Gölü’nün kıyılarında su dondu. Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan sahil yolu yakınında bulunan derinliğin az ve tatlı su kaynaklarının da bulunduğu sazlık bölge, kısmen buzla kaplandı. Sazlık alanda yaşayan yaban kuşlarının buzlar üzerinde yürümesi güzel görüntüler oluşturdu.

İlçede yaşayan Burhan Kırıcı (52), bu yıl yağışların az olduğunu ancak bölgede soğuk havaların etkili olduğunu söyledi.

Related Posts

CHP Bayburt mitinginde Ferdi Zeyrek unutulmadı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla bugün saat 13.30’da Genç Osman Stadı önünde düzenlenecek miting için Bayburt’ta hazırlıklar tamamlandı.

Ehliyetine el konulan kadın direksiyon başından canlı yayın açtı

Yalova’da Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sıkılaştıran polis ekipleri, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanan Yağmur G.’ye rekor ceza kesti.

Sınır komşumuz İran’da nükleer sızıntı var. Korkulan oldu dünya diken üstünde

Dünyanın gözü kulağı Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerde. İsrail’in dün sabaha karşı saldırı başlattığı İran dün akşam saatlerinde misilleme saldırılarına başladı. İsrail ise İran’ın nükleer tesislerini vurdu. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA …

Yunanistan’a gittiği söylenmişti: Netanyahu İran saldırısı sırasında sığınağa kaçmış

İran’a düzenlenen saldırılar sırasında Yunanistan’a kaçtığı iddia edilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ülkesinde olduğu iddia edildi. İsrail devlet televizyonu KAN, İran’ın misilleme saldırısı sırasında Netanyahu’nun bakanlarla sığınakta toplantını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’in İran saldırısına tepki: İsrail’in saldırısı apaçık provokasyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Netanyahu’nun bölgeyi ateşe atan saldırılarının önüne geçilmeli” dedi.

Öğretmen arkadaşını çalıştığı okulda öldürdü: ‘Pişman değilim’

Konya’da rehberlik öğretmeni Muhammed Öz’ü (33) okulda otomatik av tüfeğiyle öldüren eski ev arkadaşı Berkehan Oluk (27), adliyeye sevk edildi. Zanlı, basın mensuplarının “Pişman mısın?” sorusuna “Pişman değilim” yanıtını verdi.