Yeşil Çevre’den doğaya dost, sanayiye katkı… İnovasyon odaklı projeler sürecek

Yeşil Çevreden Doğaya Dost Sanayiye Katkı: İnovasyon Odaklı Projeler Devam Edecek

BURSA (İGFA) – 2024 yılında 60 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’nin Yeşil Çevre Kooperatifi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, tesisin Kestel, Gürsu ve çevresindeki sanayi bölgelerinden gelen tehlikesiz atıkları toplayıp ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırdığını söyledi.

Aydın, günlük yüksek işleme kapasitesi sayesinde atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlarken, karbon ayak izini azalttıklarını ve çevresel zararı en aza indirdiklerini belirtti. Projelerinin, bölgedeki sanayi ve çevre dengesini koruma hedefinde büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Atık Su Arıtma Kapasitesinde Örnek Model

Aydın, kooperatifin 2024 yılında günlük 150 bin metreküp kapasiteye ulaşan atık su arıtma tesisiyle çevresel etkilerin en aza indirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Günlük ortalama 100,000 m³ atık su arıtarak doğaya zararsız bir şekilde deşarj ettiklerini dile getirdi.

İleri arıtma teknolojileriyle su geri kazanımına odaklanarak sürdürülebilir su kaynakları kullanımına ve çevrenin korunmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Mehmet Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreninde “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

Çevre Bilincini Yaymaya Devam Ediyoruz

Aydın, kooperatifin sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerine değinerek, atık yönetimi seminerleri ve çevre eğitimleri düzenleyerek toplumun geniş kesimlerine ulaştıklarını belirtti. Çevre bilincini artırarak topluma kalıcı bir değer kattıklarını söyledi.

Aydın, 2025 yılında da çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelere devam edeceklerini belirtti. Yeni nesil atık yönetim sistemleri ve çevre dostu teknolojilere yatırım yapacaklarını ve Akıllı Atık Yönetim Sistemi gibi projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Aydın, 2025 hedefleri arasında karbon ayak izini azaltmak, sıfır atık prensiplerini yaygınlaştırmak ve uluslararası iş birliklerini artırmak olduğunu belirtti. Uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik projelerinde aktif rol alarak yerel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kaynak: Kilis Eğitim

Related Posts

ENAG enflasyon rakamlarını açıkladı

Ayrıntılar geliyor…

ASELSAN’dan 71,9 milyon dolarlık sözleşme

ASELSAN ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Yeni Nesil Ağ Tabanlı Askeri Haberleşme Sistemleri’nin tedarikine yönelik tutarı 71 milyon 886 bin 91 dolar olan sözleşme imzalandı.

Son dakika! Doğal gaza zam geldi

EPDK, doğal gaza zam yapıldığını açıkladı. Konutlarda kullanılan doğalgaz yüzde 24,6 oranında zamlandı. Sanayide kullanılan doğalgaz ise yüzde 7,86 oranında zamlandı. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak. Yetkililer tarafından yapılan …

Vergi denetimlerinde yeni dönem: e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

VDK’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığına işaret edilen paylaşımda, “Sistem, vergi inceleme süreçlerini elektronik ortama taşıyarak, belge ibrazı ve tutanak …

Araç sahiplerine 31 Temmuz uyarısı: Geciken her ay daha fazlasını ödeyecek

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibarıyla başladı. Yasal sürede ödenmeyen vergilere gecikme faizi uygulanacağından, araç sahiplerinin 31 Temmuz’a kadar yükümlülüklerini yerine getirmesi büyük önem taşıyor.

Düşük faiz Euro Bölgesi’nde şirketlere verilen kredileri artırdı

Faiz indirimleri, bankaların Euro Bölgesi’ndeki şirketlere verdiği kredilerin artmasını sağladı.