Ayağını yere sağlam basan token’lar geliyor

Kripto para piyasasına tarımsal emtiaya dayalı token’lar geliyor. AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından üretilen Cropte Token’ları, tarımsal üretim ve ticarette büyük öneme sahip buğday, mısır, arpa gibi tarımsal varlıkları blokzincire taşıyacak.

Tarım sektörü ile blokzincir teknolojisini bir araya getiren bir alanda projeler geliştirmek ve yeni finansal dünyaya katkı sağlayacak tarım sektörü ile ilgili blokzincir tabanlı yeni ürünler sunmak üzere kurulan AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş., kripto para piyasasına, tarımsal emtiaya dayalı Cropto markasıyla yeni yatırım enstrümanları sunuyor.

Cropto nedir?

Cropto, AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş.’nin tarımsal ürünlere dayalı tescilli kripto varlık markasıdır. Cropto, AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş.’nin uzman ekibi tarafından uzun yıllara ve titiz çalışmalara dayanarak üretilmiştir. Cropto Tarım Token’lar için listelendiği ve işlem gördüğü kripto borsaları güncel bilgisine https://www.cropto.io web sitesinden ve Cropto sosyal medya kanallarından (Twitter – X: cropto_io, Instagram: cropto.io ve Linkedin: Cropto Agriculture Tokens) ulaşılabilir.

Tarım ürünlerine yatırım için sadece Cropto yeterli

AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Buğday, arpa, mısır ve diğer tarım ürünlerine yatırım yapmak için sadece Cropto’nun yeteceği belirtilerek, “Cropto Token’ları, insanlık tarihinin ilk tarım ürünlerinin ilk dijital para birimleridir. Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan, ülkeler arasında ticarette stratejik öneme sahip buğday, mısır, arpa gibi tarımsal varlıkları Cropto Token’larıyla blokzincire taşıyor, bunun sağladığı şeffaf ve merkeziyetsiz değer transferi imkanını tarım endüstrisine ve yatırım fırsatı olarak sizlere sunuyoruz” denildi.

Yatırımda güvenilirlik ve şeffaflık sağlıyor

Cropto’nun, tarımsal emtia varlığına dayalı güven değeri sağlayan bir finansal yatırım enstrümanı olduğu kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Cropto Tarım Token’ları, blokzincir teknolojisi tabanlı bir platformda oluşturulmuştur ve yatırıma değer katmak için ticarete hazır durumdadır. Fiziksel gerçek varlığa dayalı niteliğiyle somut değer sunan Cropto, buğday, mısır, arpa ve diğer önemli mahsülleri tokenize etmektedir. Cropto Token’ları, güvenli, güvenilir ve denetlenen depolarda muhafaza edilen tarımsal ürünlerin depo lokasyonu, ürün tipi, ürün miktarı gibi özellikleri ile blokzincir teknolojisi tabanlı bir platformda tokenize edilmesi ile oluşturulmaktadır.

Yatırımcıya, blokzincir teknolojisi ile ulaşacak olan Cropto, tarım sektörüne yatırımda güvenilirlik ve şeffaflık sağlıyor. Depolamadan saklamaya ve satışa kadar, yatırım sürecinin her adımını zincirde izlenebilir kılıyor. Bu da, yatırım yapılan ürünlerin takibi ve güvenilirliği konusunda büyük bir avantaj sağlıyor. İnsanlık tarihiyle eş değer tarımsal ürünler, Cropto ile bugünün ve geleceğin yatırımına dönüşüyor.”

İlk tarımsal varlığa dayalı token’ları

Varlığa Dayalı Token’ların, fiziksel dünyada temsili karşılığı olan token’lar olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Fiziksel gerçek varlık karşılığıyla Token’da güven tarımda.” denildi.
Açıklamaya göre, Türkiye’nin ve Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgenin ilk tarımsal varlığa dayalı token’ları olan Cropto Token’lara, 7/24 yatırım yapılabilecek.

Çitçiyi koruyacak bir yatırım alanı

AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş. Cropto Danışma Kurulu Başkanı Cemil Şinasi Türün de, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Cropto’nun yakın gelecek teknolojik vizyonunda blokzincir tabanlı bölgesel tarım ortak pazarının kurulması halinde, bölge üreticilerinin de kripto para esaslı bir yatırım ortamına dahil olabileceklerini belirtti. Türün, çiftçilerin, Cropto’ya yatırım yaparak kendilerini birkaç global oyuncunun sömürüsünden kurtarabileceklerini ifade etti. Cropto Danışma Kurulu Başkanı Cemil Şinasi Türün, “Cropto markamız altında, 2022’de başlatmış olduğumuz tarımsal varlıkların token’laştırılması sürecinde artık bir sonraki evreye geçmiş bulunuyoruz.” dedi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir